Besparen met periodiek gevelonderhoud

Gelukkig zien steeds meer huizenbezitters in Nederland in dat een professionele gevelreiniging een essentieel onderdeel is van het goed onderhouden van hun huis. Het is een onderdeel dat voorheen nog weleens werd vergeten of waaraan te weinig aandacht werd besteed. Wanneer deze klus grondig en vakkundig wordt uitgevoerd zal het u veel voordelen bieden. Periodiek gevelonderhoud zal u onder andere een leuke besparing opleveren. Lees er hier meer over.

Elke gevel is onderhevig aan slijtage

Het is een feit waar u niet omheen kunt; elke gevel is onderhevig aan slijtage. Niet alleen de gevels van oude panden, maar ook de gevels van uw luxe nieuwbouwhuis of moderne appartement. Alle soorten bouwmaterialen krijgen te maken met verwering onder invloed van wind, water, zon, kou, hitte, zand en vuil. Ook de hardste steensoorten krijgen hiermee te kampen. Vocht kan het gesteente bijvoorbeeld poreus maken, terwijl vorst ervoor kan zorgen dat gesteente kan scheuren of barsten. De zon kan op zijn beurt weer voor verkleuringen zorgen en ga zo maar door.

Periodiek gevelonderhoud is goedkoper

De primaire functie van uw gevel is het beschermen van de binnenzijde van uw huis. Wanneer de gevel niet in goede staat is, kan vocht uw huis binnendringen en grote schade aanrichten. Niet alleen leidt dit tot hoge kosten vanwege de herstelwerkzaamheden die nodig zijn, ook uw woongenot zal hierdoor flink achteruitgaan. Dan hebben we het nog niet gehad over de negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Met periodiek gevelonderhoud kunt u al deze problemen voorkomen. De kosten voor regelmatig gevelonderhoud zijn vele malen lager, dan wanneer u de situatie uit de hand laat lopen en er uiteindelijk drastische herstelwerkzaamheden nodig zijn. In veel gevallen kunt u bovendien interessante kortingen krijgen op uw gevelonderhoud wanneer u een onderhoudscontract afsluit bij een professioneel gevelonderhoudbedrijf.

Extra besparen met een goede gevelimpregnatie

Gevelonderhoud bestaat op de eerste plaats uit het reinigen van de gevel. Tijdens het reinigen van de gevel zal de gevelexpert controleren of er nog meer onderhoudswerkzaamheden nodig zijn, zoals het renoveren van voegen of het repareren van scheuren en barsten. Het is daarnaast ook belangrijk dat uw gevel ongeveer om de tien jaar goed wordt geïmpregneerd. Hiermee wordt bedoeld dat er een beschermende laag op de gevel wordt aangebracht waardoor vocht en schadelijke stoffen uw woning niet kunnen binnendringen. Impregneren zorgt voor een goede isolerende werking van uw gevel, waardoor u ook minder stookkosten zult krijgen.

Beoordeling